LETNÍ DOPRAVA ZDARMA! 🎉🎉 Nakupte 24 - 27. července nad 699 Kč a získejte doručení ZDARMA. Platí pro Zásilkovnu a GLS. 🎉🎉
ať pleť září v každém věku

ať pleť září v každém věku

  • kůže je našim štítem
  • kůže je neustále na očích
  • kůže je největším orgánem našeho těla

To už jsou dost pádné důvody, proč věnovat naší pokožce pozornost a péči.

A pro nás je to dost pádný důvod, proč se s vámi podělit o následující řádky, abychom vám poskytli alespoň základní informace.

Celý náš organismus funguje v pravidelném biorytmu. Ten zajišťuje správnou funkci, výživu, regeneraci i obnovu celého našeho těla. Ne náhodou trvá tento biorytmus průměrně 24 hodin, stejně jako den, s drobnými výkyvy směrem nahoru i dolů. A také není u všech stejně dáno, kdy jejich rytmus začíná – odtud známé rozdělení na skřivany a sovy, podle načasování jejich aktivní části dne.

Pokožka není žádnou výjimkou, těžko bychom ji z biorytmu mohli vyloučit. Naše chování, denní režim, strava, stres, kouření, věk, prostředí, ve kterém žijeme, to vše má na náš biorytmus neuvěřitelný vliv. Jakékoli jeho narušení, pak způsobuje nerovnováhu, a tedy nějaký problém, který se projeví, konkrétně u kůže, pochopitelně dosti viditelně na stavu naší pokožky.

Jsou faktory, jako např. věk, se kterými nic nenaděláme. Můžeme se však naší pleti věnovat dostatečnou pozornost a dobře se o ni starat, aby byla v lepší kondici. Vnější projevy pak budou úměrné naší péči.

Zdravá pleť je krásná v každém věku…

Protipólem jsou faktory, které můžeme ovlivnit velmi výrazně nebo je dokonce tzv. odstavit na vedlejší kolej.

Pravidelná a správná péče o pleť je velmi důležitá. Nesmíme při ní zapomenout, že ač věk nedokážeme ovlivnit, musíme s ním počítat a úměrně jemu volit i pečující přípravky. Pokud budeme používat přípravky určené pro jinou věkovou kategorii (obzvláště na stupnici vzestupným směrem – mladší si koupí krém pro starší v domnění, že tím svou pleť podpoří daleko více), může se setkat i s opačným a nechtěným výsledkem a své pleti uškodit.

Jestliže si nepříjemné a nechtěné změny na naší pokožce spojíme se správným původcem, máme napůl vyhráno.

Co nás tedy ohrožuje a kde hledat příčinu?

Pár tipů pro zdravou a krásnou pleť

  • chraňte svou pleť před sluncem i chladem
  • dodržujte pravidelný dostatečný pitný režim a stravujte se zdravě
  • v zimě zvlhčujte vzduch v místnosti a nepřetápějte vnitřní prostory
  • vyvarujte se stresu a odpočívejte aspoň někdy i přes den
  • dopřejte si pravidelný dostatečný spánek
  • držte na uzdě HEV záření
  • každý den pečujte o svou pokožku. Dokonale ji očistěte od prachu, bakterií, mastnoty a zbytků make-upu. Použijte hydratační tonikum, popř. nějaký výživný přípravek, kterým pleť podpoříte. Přípravky pečlivě vybírejte podle typu své pleti a věku.

 Co je to HEV záření?

Dodržujete všechny zásady zdravé výživy, dostatečně pijete, pečujete o svou pleť, chráníte ji v zimě i létě, pravidelně spíte, a přesto máte někdy pocit, že jste se ocitli uprostřed marného boje?

Váš nepřítel je mocný – moderní doba a s ní spojená digitalizace nás doslova ozařuje ze všech stran. Mobily, notebooky, obrazovky počítačů i televizí, LED osvětlení… to vše na nás v obrovské míře stabilně vyzařuje tzv. HEV záření. Je to zkratka z anglického pojmenování vysokoenergetického viditelného (High Energy Visible) záření, jinak také nazýváno MODRÉ SVĚTLO.

Už jste slyšeli o digitálním stárnutí pleti?                                      

Abychom si vysvětlili princip škodlivosti tohoto záření, musíme se vrátit zpět na začátek, kdy jsme hovořili o biorytmu. V něm je totiž jasně stanovena našemu organismu doba, kdy tělo začne produkovat spánkový hormon melatonin, který v těle nastartuje regenerační procesy a chrání proti stárnutí díky svým přirozeným silným antioxidačním účinkům.

Modré světlo je přirozenou součástí denního světla, ale s rozmachem digitalizace a LED osvětlení dostáváme příliš vysoké dávky i po západu slunce. Náš organismus se tedy logicky chová tak, jako by se prodloužil den a nespustí tvorbu melatoninu, čímž nedovolí buňkám regenerovat.

Následky na sobě můžeme snadno pozorovat

  • tmavé kruhy pod očima
  • zvýraznění vrásek
  • častější bolesti hlavy
  • poruchy spánku

I tyto projevy ovšem můžete zmírnit nebo úplně odstranit.

 

Nejjednodušší cestou je používat digitální zařízení večer s mírou a odložit je neméně hodinu a půl před spaním. Organismus pak vyprodukuje melatonin v dostatečné míře pro správnou regeneraci.

K večernímu osvětlení používejte nejlépe teplé žluté světlo.

Pokud zařízení odložit nemůžete, používejte alespoň nastavení nočního režimu.

V dnešní době již také existuje spousta filtrů, které HEV záření cloní.

Pečujte o svou pleť speciálními přípravky, které projevy HEV záření na pokožce zmírní.

***tianDe TIP PRO VÁS

Objevte řadu VITA DERM, která byla speciálně navržena jako dokonalý fytoštít pro vaši jemnou pokožku.

Ochrana osobních údajů © 2020 tian-de.cz