JAK NA PLOCHÉ BŘÍŠKO – 9. Když je Měsíc na vaší straně

JAK NA PLOCHÉ BŘÍŠKO – 9. Když je Měsíc na vaší straně

Překvapivě, již devětkrát jste se připojili k našemu letnímu seriálu, a teď nás čeká poslední etapa této cesty. Během této doby jste prošli mnoha změnami ve svém životě, a abychom to uzavřeli přirozeným způsobem, chceme se zaměřit na něco, co je všudypřítomné a nelze to přehlédnout, bez ohledu na to, zda tomu věříte nebo ne – a to je MĚSÍC.

Jsou to jenom povídačky?

Jak jsme zmínili na začátku, bez ohledu na to, zda jste zastáncem této myšlenky, Měsíc a jeho pravidelná cesta jsou neoddiskutovatelnými faktory. Existují jedinci, kteří jsou nesmírně citliví na jeho vliv (víme to například z reakcí náměsíčných lidí), zatímco jiní se tím vůbec nenechávají ovlivnit. Je na každém, jaký postoj zaujme, ale tvrzení, že je to jen pohádky pro děti, je podobné jako popírání přílivu a odlivu. Naši předkové se řídili fázemi Měsíce, přizpůsobovali jim veškeré aspekty svého života – od zdraví a krásy po práci a odpočinek.

Měsíční fáze

Pro ty, kdo mají chuť na detaily, zde jsou základní principy. Před tím, než se budeme vzdělávat, si zopakujme trochu z přírodovědy. 😊

  • Měsíc během své cyklické pouti dosahuje 2 vrcholů – ty představují novoluní a úplněk, tedy momenty, kdy Měsíc nevidíme vůbec nebo jej naopak vidíme celý.
  • Od novoluní do úplňku Měsíc dorůstá (vypadá jako písmeno D) a prostředek této fáze, kdy je vidět přesně ½ Měsíce, je tzv. první čtvrť.
  • Od úplňku do novoluní Měsíc naopak ubývá (říkáme, že couvá a vypadá jako písmeno C). V polovině této fáze narazíme na poslední čtvrť.

Měsíc ovlivňuje různé části těla a orgány. Když jednáme v souladu s těmito vlivy, má to posilující efekt. Pokud však nerespektujeme tyto vlivy, může to vést k problémům. Měsíční fáze působí nejen na fyzické zdraví, ale i na psychiku. Pokud se naučíme těchto vlivů využít, můžeme vyrovnat tělo i mysl, zlepšit náladu, regenerovat tělo a ztratit na váze.

Zaujala vás poslední slova? Omrkněte s námi nejzákladnější informace o fázích Měsíce:

  • Novoluní – Skvělá doba pro půst. Není to hladovka, ale spíše den s lehčí stravou, jako jsou šťávy nebo třeba rýžový den. Tím ulevíte trávicímu systému, což usnadní detoxikaci a regeneraci.

TIP: Pektinový kysel s rakytníkem a jablkem

 

Doporučujeme v toto období zařadit do půstu Pektinový kysel s rakytníkem a jablkem. Kysel obsahuje ovesnou vlákninu, která organismus dokonale pročistí.

 

 

  • Dorůstající Měsíc – Tělo má tendenci lépe vstřebat živiny a energii, takže je vhodný čas na omlazovací procedury. Dbejte však na vyvážený jídelníček, protože v tomto období lépe nabíráme na váze.

TIP: Intenzivní omlazující maska na obličej a krk Q10 1Ks 

 

použijte v rámci omlazující procedury tuto masku. Koenzym Q10 - je nejsilnější antioxidant kosmetologie, který zabraňuje stárnutí pokožky. Dodává buňkám nepostradatelnou životní sílu a energii, kterou potřebují k přirozené obnově.

  

  • Úplněk – Další ideální čas pro půst nebo lehkou stravu. Tělo se čistí a regeneruje. Jestliže se nechcete úplně postit, zkuste alespoň zvolnit tempo stravování.

TIP: Pektinový kysel s vlochyní a borůvkou

 

 

Pokud máte raději borůvky, zkuste v období půstu ovocné šťávy nebo lehkou stravu doplnit o pektinový kysel. 

 

 

  • Ubývající Měsíc – Toto období je vhodné pro hubnutí a detoxikaci. Tělo se zbavuje nepotřebných látek a lépe tráví jídlo. Opět můžete zvážit půst.

Ať už se rozhodnete řídit fázemi Měsíce nebo ne, nezapomínejte na dostatečný pitný režim a pravidelný pohyb.

Cíl na dohled

Drazí přátelé a čtenáři, naše cesta je skoro u konce. Kam až tuto cestu zavedete, záleží na vás a na vašich cílech. Během této doby jsme prozkoumali komplexní změny, které vedou ke zdravějšímu životnímu stylu. Věříme, že tento nový přístup vám pomůže dosáhnout vašich cílů. Pokud se budete někdy cítit ztracení, můžete se k nám vrátit a využít naše články jako inspiraci.

Děkujeme vám za váš zájem a přejeme vám mnoho úspěchů na vaší cestě

1. díl Proč to vypadá jako věda

2. díl Kuchyň jako startovací dráha

3. díl Chyťte denní režim za pačesy a už nepouštějte

4. díl Život je pohyb

5. díl Cvičení se vzduchem v hlavní roli

6. díl Harmonickou cestou...

7. díl Zadáno pro ženy

8. díl Pomocníci

Ochrana osobních údajů © 2020 tian-de.cz